Меню

Какаов кекс с цвекло

25 май 2016 | 09:33 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
200 г червено цвекло
1 ванилия
250 г захар
150 мл олио
4 яйца
250 г брашно
1 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица сол
5-6 супени лъжици какао за готвене
50 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Сварете цвеклото и го охладете. След това го смачкайте на пюре с помощта на пасатор. Пригответе правоъгълна форма за печене. Намазнете я, загрейте фурната на 180-200 градуса.

Смесете яйцата, цвеклото, ванилията, олиото и захарта в купа с миксер. В друга купа смесете сухите съставки – брашното, солта, содата и какаото. След това ги прибавете към останалите продукти и отново разбъркайте с миксера до получаване на хомогенна смес.

Излейте в тавата за печене и печете не повече от 40 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай