Меню

Талиатели със сьомга и сметана

21 юни 2016 | 11:50 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
400 г талиатели
300 г сьомга филе
2 супени лъжици масло
500 мл течна готварска сметана
1 щипка кориандър
1 щипка риган
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
1 чаша доматено пюре
20 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете сьомгата на малки късове. Загрейте маслото в тиган на средна температура. В него запържете леко сьомгата. Добавете сметаната и оставете да заври. След това прибавете доматеното пюре и подправките. Разбъркайте и оставете за няколко минути да покъкри.

Междувременно сварете талиателите. Отцедете ги и ги разбъркайте в тигана при останалите продукти за няколко минути. Сервирайте докато е топло. Можете да сервирате и по друг начин като поставите порция талиатели и върху тях един черпак от гарнитурата с рибата.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай