Меню

Талиатели с бекон и моркови

12 април 2013 | 11:00 | Аз жената
Добави в любими
400 г талиатели сухи
200 г бекон нарязан на ленти
3 моркова
3-4 едри домата
1 с.л. магданоз сух
1 с.л. босилек сух
2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
черен пипер прясно смлян
сол

Продукти
Приготвяне

Подготовка: 10 минути
Приготвяне : 45 минути
Готово след: 55 минути

Дълбок тиган се загрява на котлона, добавя се зехтина и в него се слага смачканият чесън. Добавят се нарязаните на ленти моркови и бекон, за да се запържат леко. Осоляват се. След това се прибавят настърганите домати, разбърква се добре и се оставя сместа да се редуцира. Талиателите се сваряват според указанията на опаковката. Малко преди да се отнеме соса от котлона се прибавят подправките. Талиателите се отцеждат добре от водата и се добавят към горещия сос. Разбъркват се добре и се сервират топли.
Бон апети!

Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (www.merudia.bg).

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
li239 ( преди 10 години )