Меню
Готварство

Пълнени яйца

10.01.2003г. / 00 00ч.
Аз жената
Пълнени яйца

Продукти:

4 яйца, 2 моркова, шепа зелен фасул /само бобчета/, 1 пиперка, 1 кутийка грах, лъжица кисело мляко,, лъжица майонеза, 1 по-едър домат, 1 суп. лъжица лютеница, 1 кубче пилешки бульон, 1 лимон, черен пипер

Сварените яйца се разрязват на 2 половини. Жълтъците се изваждат и с тях се приготвя жълтъчен крем: към жълтъците се прибавя малко бульон, лютеница, майонеза и кисело мляко. Разбърква се на гладка, хомогенна смес

Сварените и нарязани зеленчуци се посоляват, поръсват с черен пипер. Половинките от яйцата се напълват със зеленчуци и се украсяват с крема от жълтъци. Поднасят се по две върху листа от зелена салата с резенче лимон.

Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"

Коментирай