Меню

Брюкселско зеле в масло с шунка

28 юли 2016 | 17:47 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г брюкселско зеле или две тарелки
300 г шунка по избор
сокът от ½ лимон
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
30 г масло
20 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Кипнете вода в дълбока тенджера. Сложете в нея брюкселското зеле, след като водата е завряла. Оставете зелките за няколко минути вътре, след това отцедете водата.

Нарежете шунката на кубчета или лентички. Загрейте маслото в тиган на средна температура. Запържете шунката в маслото за няколко минути с непрекъснато разбъркване. След като стане хрупкава я извадете оттам.

В същата мазнина запържете и отцеденото брюкселско зеле за няколко минути. След това върнете шунката. Овкусете с лимоновия сок, солта и пипера. Разбъркайте добре и сервирайте горещо.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай