Меню

Царевични хлебчета с маслини

28 август 2016 | 09:54 | Илияна Николова
3 от 6 гласа
Добави в любими
2 чаши царевично брашно

1 чаша пшеничено брашно

1/3 чаша захар

1 щипка сол

1 пакет бакпулвер

50 мл олио

2 чаши вода

150 г маслини без костилка
80 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Смесете сухите съставки. За по-сигурно ги пресейте, за да се смесят добре. След това добавете олиото и водата. Омесете меко тесто с ръце. 

Разстелете го с пръсти, така че да можете към него да прибавите и маслините. Ако искате предварително можете да ги нарежете. А може и да ги оставите цели. Омесете тестото отново. 

Разделете го на малки парчета и оформете топки. Поставете ги в намазнена и набрашнена тава да втасат. След като се уголемят печете в загрята на 200-220 градуса фурна за около 30 минути. 

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Модератор ( преди 1 година )
Всъщност си пише една трета, 1/3, може би има някакво объркване заради дробите и изписването.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
elena ( преди 1 година )
1чаена чаша захар не е ли много?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар