Захарта се разделя на две равни части. Едната част се смесва с 6 жълтъка, предварително отделени от белтъците. След като сместа стане пухкава се добавят брашното и орехите. Накрая се прибавят и белтъците, които междувременно сте разбили на сняг. След като смесите продуктите разбъркайте с лъжица, за да не спаднат белтъците.

Подгответе правоъгълна тавичка за печене, намазнете я и я застелете с хартия за печене. Изсипете сместа в нея и печете в умерена фурна, докато тестото добие приятен загар и е готово (но не твърдо изпечено!).

Извадете тестото от фурната и оставете да се охлади. Когато изстине, така че да можете да го докоснете (не напълно изстинало), го навийте на руло, за да добие нужната форма.

За крема:

Оставете маслото на стайна температура да се размекне. След това го смесете с другата половина от пудрата захар с помощта на миксер. Разделете останалите жълтъци от белтъците. Добавете жълтъците към сместа с маслото. Начупете шоколада, разтопете го на водна баня и прибавете и него. Разбийте белтъците на сняг и добавете и тях. Разбъркайте с лъжица, докато сместа добие кремообразна текстура.

Когато рулото е напълно изстинало, намажете тестото с крема от вътрешната му страна и след това внимателно навийте. По желание настържете още малко шоколад отгоре за декорация.

Снимка: iStock

Опитайте още: