Меню

Паста със сметана и сьомга

27 ноември 2016 | 11:50 | Илияна Николова
5 от 4 гласа
Добави в любими
1 пакет лингуини
300 г пушена сьомга
250 г домати
150 мл течна готварска сметана
1 шепа маслини без костилки
20 мл зехтин
1 щипка риган
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
2 скилидки чесън, намачкани
40 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Обелете и нарежете доматите на четвъртинки. Сварете лингуините в подсолена вода. Нарежете сьомгата на ивици. Нарежете и маслините на половинки, а може и на шайби.

Загрейте зехтина и в него запържете чесъна, докато покафенее. Добавете към него и маслините. Разбърквайте, за да се смесят вкусовете. След това прибавете и филето от рибата да се запържи заедно с чесъна и маслините. Овкусете с подправките.

Излейте сметаната като бъркате непрекъснато, за да не загори сьомгата, а и за да не се пресече сметаната. Накрая разбъркайте в соса и сварените лингуини и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай