Меню

Агнешки кебап в хартия

16 октомври 2007 | 12:12 | Аз жената
Добави в любими
За 4 порции:
1 кг агнешко месо
3 връзки пресен лук
1 к.ч. ориз
по 1 с.л. нарязан магданоз и девисил 
1 к.ч. олио
1/2 чаена лъжичка млян черен пипер
сол на вкус
3 ч.20 мин.

Продукти
Приготвяне

Месото нарязваме на малки хапки, които смесваме с нарязания на ситно лук, изчистения и измит ориз, черния пипер, нарязания на ситно магданоз и девесил, олиото и сол на вкус. Сместа поставяме в дебела (бакалска) намаслена хартия, която завиваме като пакет. Слагаме пакета в тавичка с подвитите краища отдолу, наливаме един пръст вода и печем в умерена фурна 2-3 часа.
Кебапа поднасяме със зелена салата.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай