Меню

Вегетарианско руло “Изненада”

27 октомври 2007 | 12:59 | Аз жената
Добави в любими
Вегетарианско руло “Изненада”

Приготвяне

Продукти:
3 бр. кори за баница
6 картофа
3 стръка праз лук
20 бр. обезкостилкостени маслини
половин чаена чаша олио
2 супени лъжици настъргано сирене
2 супени лъжици доматено пюре
половин кутия консервиран грах (от малките)
4 бр. кисели краставички
черен пипер и сол на вкус

Приготвяне:
Картофите се обелват, сваряват се в подсолена вода, отцеждат се добре от водата и се пасират на пюре. Празият лук се задушава с три суп. лъжици олио и към него се прибавя картофеното пюре, маслините и краставичките, нарязани на ситно, настърганото сирене и доматеното пюре, отцеденият грах. Овкусява се с черния пипер и солта.
Корите за баница се разстилат върху влажна кърпа и се наръсват с олио. Приготвената смес се поставя в средата на корите, които се навиват на руло. Рулото се намазва с олио и се слага в тавичка, също намазана с олио.
Пече се в силна фурна около 20 минути, до зачервяване. Изважда се от фурната, напръсква се със студена вода, покрива се с кърпа. Така престоява около 15 минути, след което е готово за сервиране. Може да се консумира и като предястие, и като основно блюдо.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
гергана ( преди 11 години )
Аз превя подобно на това руло,но вместо кори за баница разстилам като *** самото картофено пюре.Поставям плънката която е от задушени зеленчуци/морков грах царевица гъби-каквото ви дойде на ума/с много подправки,соев сос и масълце.Завивам го като руло и го пека във форма за кекс.Отгоре му слагам галета и парченца масло.Сервирам го охладено.Да ви е сладко
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
milen ( преди 11 години )
Също става и във форма за кекс без *** от баница.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар