Меню

Агнешко на фурна с лапад

18 април 2008 | 10:47 | Аз жената
Добави в любими
За 8 порции:
1-1,5 кг агнешко от плешка 
1-2 връзки пресен лук 
500 г лапад (спанак) 
300 г бира 
2ч. ч. вода 
1/2 връзки пресен джоджен 
магданоз 
девесил 
копър 
1 с. л. млян черен пипер 
1 с. л. червен пипер 
3-4 с. л. олио 
1-2 с. л. брашно 
1-2 с. л. доматено пюре 
сол на вкус
5 ч.

Продукти
Приготвяне

Месото се прави на по-големи парчета, опиперява се със сол, черен пипер, червен пипер. Слага се в тава с малко олио и в във загрята фурна да се зачерви. Запечатва се и се загъва с фолио и така се оставя във фурната докато се изпече на 150-180 градуса.

След това се изважда и се слага малко вода (бира) или и двете и се оставя на 180 градуса да омекне. Вземат се лук и лапад, които се нарязват на по-едро. Когато месото е омекнало се изважда от тавата и в соса се слагат зелениите, които се обръщат няколко пъти в соса докато омекнат. Сега се добавят брашното и доматеното пюре при зелениите и топла вода, за да има сос.

Месото се връща в тавата. Така се допича за да се обединят вкусовете за 15 мин., докато омекнат зеленчуците на 180-200 градуса. Зелениите може да са и повече, зависи от вкуса и месото. Да ви е сладко!
Това е рецептата за любимото ми Великденско ястие. Дано и на вас да хареса.

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай