Меню

Агнешко буглама

22 април 2008 | 14:09 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
Снимка: istock

Продукти
Приготвяне

Продукти:
80 г агнешко месо
350 г агнешки дреболии
100 мл (1/2 ч. ч.) растително масло
150 г (2-3 глави) кромид лук
100 г (5-6 броя) домати
джоджен
сол

Приготвяне:
В глинен съд се поставят почистеното от костите месо, дреболиите, нарязани на малки парченца, и предварително опеченият, обелен и нарязан на кръгчета лук. Посоляват се, заливат се с мазнината и с топла вода и се пекат в умерена фурна до омекване на месото. Прибавят се нарязаните на кръгчета картофи и домати. След омекването на картофите ястието се поръсва с нарязан джоджен и се изважда от фурната.
Приятен апетит.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Mihailova ( преди 11 години )
Zdraveite,ami ako iskate gi slojete i surovi,no da ne se nalaga da gi rejete s noja,taka,cha po dobre si gi svarete,kolkoto vi haresva i sled tova si gi sgotvete po tazi recepta
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Радка ( преди 11 години )
Здравей!Значи дреболийките може да ги свариш в случай, че ги искаш малко по-опечени, ако ги искаш нормални не ги сварявай.Относно картофките няма точно определено количество, а се слагат на око и всеки колкото обича.Надявам се да ти хареса рецептата и ти желая весел празник!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Kostowa ( преди 11 години )
какво е количеството на картофите и дреболиите сварени ли са или сурови?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар