Меню

Великденско агнешко печено

29 април 2008 | 13:11 | Аз жената
Добави в любими
1 агнешка главичка 
2 кг агнешко 
1 кафена чаша олио 
1 ч. л. сол 
1 ч. л. червен пипер 
фолио и ... мерак.
2 ч.

Продукти
Приготвяне

Месото се натърква със смес от олио, пипер и сол. Слага се в тава, в която се долива остатъкът от олиото и 1 ч. ч. вода. Пече се на 200 градуса под фолио 2 часа. Слагате и червено яйце за адет. Гарнитура – гъби с ориз, зелена салатка, варени яйчица. 

Още веднъж: честит Великден на екипа и читателите!
сем. Петрови

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Zlatka ( преди 11 години )
Az prigotvqm agneshkoto, kato natrivam sas sol,4eren piper i olio,zavivam tavata s folio i taka okolo chas i polovina,malko predi da go izkaram slagam narqzani kartofki,malko masalce,sol,presen giozum i stava mnogo vkusno.Opitaite i vie.Buon apetit!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Dia ( преди 11 години )
При мен маринатата е приготвена от доматен сок,червен и черен пипер, малко вода, олио,и 1-2 лъжици брашно.В нея се държат мръвките около половин час.Пекат се също под фолио.После го махам,за да се запече месото и да хване коричка.Разбира се има гиозом и зелен лук!Да ви е сладко.Ха наздраве!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Ivelina ( преди 11 години )
Vseki si ima vkus za tova,no nai-hubavoto e kogato go ima.Stava strahotno,ako kam vsichko se pribavi i malko brashno(vav samata smes,s koqto se natarkva mesoto)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
dora ( преди 11 години )
i as go pravq taka samo che slagam v tavata nqkolko straka zelen luk-celi,i klonki giozum
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Петров ( преди 11 години )
То и розмарин не е излишен, и винце, ама все бързаме с малката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар