Готварство

Картофи соте с чесън и копър

Картофи соте с чесън и копър

Тези картофи са подходящи както за самостоятелно постно ядене, така и за гарнитура или салата. За самостоятелно рецептата е за двама.

Продукти:
4-5 картофа
2 с. лъж. масло
2 с. лъж. олио
1/2 връзка копър
2-3 скилидки чесън
сол на вкус

Приготвяне:
Сварете 4-5 средно големи картофа. Обелете и нарежете на едри парчета. В тиган загрейте мазнината. Поставете нарязаните картофи. Разбърквайте от време на време. След като получат препържена коричка свалете от огъня (до 4-5 минути) и добавете нарязания на едро чесън и копър. Разбъркайте. Посолете на вкус.
Добър апетит!

* * *

Зеленчуково Ризото

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати


Коментари 7

Напиши коментар
  • 7

    Ивелина

    преди 2 години

    Чудесна рецепта! За първи път картофите ми стават и то без да им падне розовата коричка, но ги пържих в тефлонов тиган. Всеки път се скашкваха и коричката им залепваше по тенджерата. Направих ги както е в рецептата. Мога да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ!
  • 6

    Didi

    преди 2 години

    Ето ви още една лесна рецепта: Универсална картофена гарнитура:
    Ако картофите са дребни - по 4-5 на човек, ако са едри може и по един. Сварявате необелени картофи на пара. Обелвате ги. Ако са големи ги нарязвате на половинки или четвъртинки - парченцата да са горе-долу еднакви . Ако са дребни ги оставяте цели. Намазвате с масло дъното на тавата в която ще ги редите. Нареждате ги един до друг със срязаното надолу. Върху всеки картоф слагате по една чаена лъжичка майонеза, щипка черен пипер и чаена лъжичка настърган кашкавал. По желание можете предварително да ги посолите, ако кашкавале не солен.Така приготвини могат да се оставят в хладилника. 15-20 минути преди да ги поднесете поставяте тавичката в предварително загрята фурна за 15-на минути докато кашкавала се разтопи и хване коричка. Гарнитурата се поднася топла направо с тавата и всеки си сервира с лъжица. Подходяща е за печени и панирани меса - свинско, телешко, пилешко, риба или за самостоятелна консумация като предястие.
  • 5

    stefan

    преди 2 години

    tozi koito e pisal receptata ,mai nqma predstava,che tezi kartofi pyrvo se varqt i togava veche ostanalite neshta...a i pyrjenete e v maslo i olio,a kopyra i chesyna se slagat v samiq krai 1,2 minuti predi da e gotovo za konsumaciq
  • 4

    Lyubo

    преди 2 години

    Mnogo lesno i vkusno.
  • 3

    Ванчето

    преди 2 години

    ммммммм...вкусноо

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto