Готварство

Къпана баница

Къпана баница

Продукти:
4 яйца
брашно
сирене
масло
олио
сол
вода

Приготвяне:
Разбъркваме яйцата и започваме да прибавяме брашно, докато се получи не много твърдо тесто. Разделяме тестото на топки и ги оставяме в чиния, поръсваме брашно, покриваме ги с кърпа и ги оставяме за около 20 мин. След това разточваме корите и ги режем на 4, като не забравяме да оставим една за отдолу и една за отгоре. Във вряща вода прибавяме една шепа сол и започваме да “къпем” корите една по една първо във врящата и после в студена вода. Първо слагаме една от оставените неизкъпани кори, след това нареждаме един ред кори, поръсваме със сирене, слагаме малко масло, след това още един ред кори и т. н. Най-накрая покриваме баницата с втората кора и я слагаме най-отдолу да се пече на долна фурна. Когато стане готова я обръщаме с помощта на още една тава или голяма плоска чиния и отново я слагаме във фурната, за да се изпече и от другата страна.

* * *

Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати


Коментари 2

Напиши коментар
  • 2

    Gal

    преди 1 година

    Izkluchitelno vkusna banica, no dosta trudoemka :)
  • 1

    Пенка

    преди 1 година

    Не разбирам в какъв грамаж са съставките, освен яйцата и щепата сол. моля за повече точност за брашното, маслото и олиото.

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto