Меню

Печено агнешко

23 април 2014 | 12:00 | Аз жената
4 от 3 гласа
Добави в любими
агнешко бутче и плешка 
100 г масло 
1 връзка пресен лук 
1/2 връзка магданоз 
1/2 връзка джоджен 
сол, черен пипер, червен пипер 
ориз 
агнешки комплект
4 ч.

Продукти
Приготвяне

Агнешкият комплект: черен и бял дроб, сърце, момици се измиват и се кипват. После се нарязват на дребно. Лукът, джодженът и магданозът се задушават в малко олио, прибавят се и нарязаните дреболии, разбърква се и се прибавя и една чашка ориз, пържи се докато оризът стане прозрачен, прибавя се сол и черния пипер. Прибавяте малко вода, за да може оризът малко да омекне, като изври водата сваляте от огъня.

Агнешкото се измива добре и се осолява. С помощта на нож правите нещо като джоб, който пълните с приготвените дреболии. Зашивате добре с конец. Отгоре месото се намазва с червен пипер и масло, за да се получи хрупкава кожичка. Поставя се в подходяща тавичка с малко вода. При печенето е необходимо от време на време да се полива със соса от тавичката, също така може и да се обърне, за да се пече равномерно. Когато се запече отгоре може да сложите станиол. Пече се около 2 часа.

Хубаво е, ако в тавичката сложите обелени цели картофи, които поемат от мазнината и става чудесна гарнитура към печеното.

Рецепта: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай