Това е класическа рецепта за гъби с масло. Най-често се приготвят с печурки, с които можете да се снабдите в супермаркета или магазина за плодове и зеленчуци.
Рецептата може да се използва като самостоятелно ястие, или като гарнитура към месо, ориз или риба. Подходяща е за всички сезони.

Продукти:
1 тарелка (200 г) гъби
2/3 пакетче масло
1-2 суп. лъж. олио
сол на вкус
по желание копър, черен пипер и чесън

Приготвяне:
Измийте добре гъбите, почистете пънчетата (само основата им, ако се налага) и нарежете на едро. Поставете заедно с мазнините на слаб огън в съд с капак, за да се задушат гъбките. Бъркайте от време на време.
След около 15 минути гъбите са готови. Свалете от огъня. Поставете в салатна чиния и овкусете със солта. Поръсете по желание със счукан чесън, черен пипер или нарязания на ситно копър.
Добър апетит!

* * *

Задушена кладница с масло
Манатарки с масло и копър