Меню

Пикантни агнешки рулца

3 април 2010 | 11:40 | Аз жената
Добави в любими
1 агнешко бутче 
1 ч. ч. червено вино 
250 г сметана 
80 г краве масло 
2 моркова 
1 парче целина 
1 връзка зелен лук 
4 скилидки чесън 
1 дафинов лист 
1 ч. л. брашно 
чубрица, червен пипер, 1 с. л. Вегета 
черен пипер и сол на вкус
3 ч.

Продукти
Приготвяне

Сварява се агнешкото бутче в леко подсолена вода и се отделя от костта. Нарязва се месото на широки ивици по дължина. Поръсват се парчетата с чубрица, черен и червен пипер, Вегета и се навиват на рулца, като се завързват с конец. 

Престояват в хладилник за 1 нощ.

Приготвя се сос, като се задушават с кравето масло нарязаните на дълги ивички моркови, целина и бялата част на лука. Сипва се в тенджерата малко вода, прибавят се чесъна, даф. лист, виното няколко зърна черен пипер и се слагат рулцата. Оставя се ястието да ври на тих огън и към края се прибавя сметаната за готвене с разбитото в нея брашно. Оставя се ястието да поври още няколко минути.

Изваждат се рулцата, нарязват се на колелца и се заливат със соса. Гарнират се със спаначено пюре и задушен ориз, които се украсяват със задушените моркови, целина и лук.

Снимка: thinkstock

* * *

Великденско дробено с вкусна заливка
Агнешки дреболии по тарикатски
Шницели с ориз, агнешко и зеленчуци
Агнешко с гъби и картофи
Агнешко с булгур
Пържени агнешки шишчета
Празничното агнешко на Милена
Най-добрите готварски рецепти за Великден

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай