Меню

Питка калцоне

23 ноември 2012 | 12:41 | Аз жената
Добави в любими
1/2 доза  тесто за питка слънце 
3 с.л. сос барбекю
200-250 грама шунка нарязана на кубчета
1 зелена чушка нарязана на дребно
150 грама кашкавал + допълнително за настъргване
1 средно голям домат

Продукти
Приготвяне

Втасалото тесто се разточва на кора с дебелина около 1 см.
Кората се намазва със сосът барбекю и плънката се разпределя в едната половина на тестото.
Тестото се прегъва на две и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Дъното на тавичката се намазва с олио.
Пече се около 35 минути, но най-добре наблюдавайте питката, защото всяка печка пече различно.

Рецептата е публикувана в кулинарния блог merudia.bg

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай