Зелено

10 лесни декорации с шишарки

14.10.2012г. / 12 00ч.
Вергиния Генова
10 лесни декорации с шишарки

През всеки сезон можем да си намерим някоя прекрасна шишарчица, но през есента иглолистните гори са отрупани с тях. Трябва само да отидем и да си съберем. Коя от коя по-хубави, коя от коя по-големи.
Това не е ли повод да заведете децата на разходка в парка или в гората?

Ще кажете, че за какво ми е един чувал шишарки! Без да се замислям мога да ви дам поне десет идеи, да видим дали ще ги докарам до толкова.

Първо – може да си измайсторите прекрасен есенен венец от шишарки, жълъди, кестени, шипки, някоя и друга хризантема. И ако прибавите някое прилепче от картон или паяче есенния венец спокойно може да бъде използван и за Хелоуинското парти на децата. Харесва ви или не ви харесва този празник наближава, а децата го обожават. Явно обичат да се маскират, пък ние не им даваме други възможности и поводи.

Второ – да направите весели човечета от шишарки – няма животинче, което да не може да се получи. Може да добавите като помощни материали – пластилин, глина, клечки за зъби и каквото друго ви се стори, че ще ви помогне в направата на желаното нещо.

Трето – може да си направите хубава есенна декорация за дома – една оранжева тиква, една кошница шишарки и сте готови.

Четвърто – може да направите есенна декорация на трапезата. Една шишарка, малко панделка и салфетките ще придобият съвсем друг облик. А ако сложите и свещник направен от шишарки вече си става празнично есенно.

Пето – може да направите есенна декорация на подаръците. Подходяща опаковка, малко панделка и няколко шишарки, залепени с топъл силикон сменят ракурса и отново ви карат да се усмихнете. А надявам се и човека, за когото ще е предназначен подаръкът.

Шесто – ако сте по-сръчни може да си направите кошница от шишарки. Може би сте виждали да се продават кошници за бутилки, различни животинки. Но за целта ви трябват много шишарки, повече умение и търпение.

Седмо – нещо, което може да направите с малките шишарки, които са се посмачкали, не ви харесват или са ви в повече – стават за дренаж в саксиите. Така почвата е още по-рохка, а някои растения я предпочитат именно такава. Ще им направите голяма услуга.

Осмо – отново с излишните шишарки. Идеални са да си запалите камината или печката. Няма да се мъчите с разпалването, а и миришат божествено. Става ти едно уютно, празнично и ти се иска да прегърнеш някого.

Девето – може да съберете семенцата на шишарките и да ги засадите в малка саксийка. Като пораснат може да ги посадите пред блока, в градината или да си организирате екскурзия и да ги засадите в гората при другите им вече пораснали братя и сестри.

Десето – имам и други идеи, но десетото трябва да е по-специално и затова ви предлагам да се замеряте с шишарки! Преди това може би трябва да си измислите какви каски и щитове ще използвате, но играта ще е забавна.

Снимка: Вергиния Генова

Прочетете още:

Коментирай