За дома

Каква готварска печка да предпочетем?

Яйцата на очи определят вида на готварската печка

07.11.2012г. / 15 30ч.
Вергиния Генова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Когато обзавеждаме кухня, искаме да си набавим най-хубавите и най-практичните уреди. И най-вече номер едно по важност е готварската печка.

Какво трябва да имаме предвид когато обикаляме по магазините в търсенето на най-добрата печка?

 

Свързани статии

Първо трябва да си изясним сами за себе си колко често ще готвим.
Ако рядко се завъртаме вкъщи, храним се по-често навън, няма много смисъл да инвестираме в голяма и скъпа готварска печка.

Трябва ни някоя с малка фурничка и едно-две котлончета – колкото да опържим яйца, да сварим кафе.

Ако обаче често имаме гости, които желаем да изкушаваме с всевъзможни кулинарни шедьоври ни трябва хубава печка с много възможности.
А при наличието на голямо семейство и належащата нужда да готвим ежедневно печката е просто задължителна.

След като си изясним за какво и колко често ще ползваме печката, трябва да определим и цената, която сме склонни да платим.

Основните варианти са: електрическа готварска печка на газ или комбинирана.

Ако имате газова инсталация, то тогава може да се насладите на всички предимства на газовите печки – загряват много бързо, но са по-трудни за почистване. Това, което трябва да съблюдавате е да има вентилатор, защото недостатъкът им е, че без него фурните не изпичат равномерно.

Електрическите печки са си традиционни – загряват по-бавно, но пък се почистват по-лесно. По-скъпи са, но имат и повече възможности.
Добре е печката да е енергоспестяваща.

Най-добре е да ползвате комбинирана и на газ и на ток. Особено, ако живеете в район, където обичат да си правят цветомузика със спирането на тока.

Но пък наистина трябва да разбирате от газови инсталации и газови бутилки, ако имате намерение да ги ползвате, за да може да ги държите винаги в изправност.

И да не пропуснем най-модерните печки – вградените. Те наистина са най-компактни, най-елегантни и като всяко ново нещо – най-скъпи.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
neviana ( преди 11 години )
Nerazbiram smisala na statiyata za 2012 veche ima ne 2 a 22 vida koito dori ne se spomenavat pa kamoli da se sravnyat - statiya zaguba na vreme i resursi
отговор Сигнализирай за неуместен коментар