За дома

Декорация на саксии

08.11.2006г. / 11 26ч.
Вергиния Генова
Декорация на саксии

Не винаги саксиите, които имаме се вписват в интериора на къщата ни. Понякога ни се иска те да не са толкова пластмасови или еднотипни, пък не ни се ще да отделяме средства за закупуване на уникати. Решението е едно – направете сами уникат.

Ето една семпла идея за облицовка на саксии.

Ако от неделната разходка в гората сте събрали сухи кори от иглолистни дървета, имате изостанали подпалки от камината или от печката на село, те ще ви свършат идеална работа. Само в изблик на ентусиазъм не обезобразявайте живите дървета в гората. Магазинът за художнически материали “Слънчоглед” се е погрижил и за такива градски чеда, чийто досег с природата е минимален. Те продават еднакви по големина клонки, пръчки, екзотични ядки или кори от тропически дървета.

За облицоване на саксията ви е необходим пистолет за силикон. Можете да закупите по-евтин и по-скъп вариант. Ако ви трябва само за любителски нужди и по-евтиния върши работа, просто не трябва да го употребявате нон стоп, давайте му почивка на всеки половин час работа, за да не изгори. Използва се със специални силиконови пръчки, просто пъхате пръчката в пистолета, изчаквате да се нагрее силиконът и нанасяте върху избраната повърхност, след което лепите.

Когато облицовате саксията, може да я декорирате с различни акценти. Днес ви представям малките дървени калинки, които идеално се съчетават с кората на дървото. Разбира се вашата фантазия може да ви отведе до далеч по-интересни решения. Идеи за това може да почерпите и от тук: www.slanchogled.com

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Вергиния ( преди 11 години )
0 rate up comment 1 rate down comment
детелина ( преди 11 години )
Много интересна и оригинална идея.Аз също съм по нестандартните и нетипични неща,но те създават много красота и вкус.Аз също се занимавам с аранжировка на икебани,работя с еко почва и вога да изпратя снимки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време