Меню

Виенски коледни сладки „Полумесец“

13 декември 2023 | 11:49 | Мария Василева
лесно
Добави в любими
Виенски коледни сладки „Полумесец“
100 мин.

  • Порции: 10-20

Коледните и новогодишни празници са не само време за почивка, но и за семеен уют. А един от най-лесните начини да го създадем е чрез вкусните лакомства. Именно затова ви предлагаме една от най-добрите рецепти за коледни сладки. 

Продукти
Приготвяне
  1. В средно голяма купа разбийте заедно брашното, бадемовото брашно и солта.
  2. Разбийте маслото и гранулираната захар до кремообразна смес (с миксер за около 2 минути).
  3. Разбийте екстрактите от ванилия и бадеми.
  4. Добавете сухите съставки и разбъркайте отново на ниска скорост, докато тестото стане ронливо.
  5. Покрийте и охладете за поне 1 час. Загрейте фурната до 170-180 градуса.
  6. Постелете два листа с хартия за печене. За всяка бисквитка използвайте около 2 чаени лъжички тесто и я оформете внимателно във формата на полумесец.
  7. Ако тестото е ронливо след охлаждането, омесете го леко с ръце, за да стане по-гъвкаво.
  8. Разпределете полумесеците на разстояние.
  9. Печете за 12 до 14 минути, докато бисквитките станат бледи отгоре и леко златисти отдолу.
  10. Оставете ги да изстинат за 5 минути, след което ги прехвърлете, за да се охладят напълно.
  11. С помощта на малка фина цедка поръсете бисквитките отвсякъде с пудра захар.

Снимка: iStock.

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай