Здраве и красота

Как да изглеждаме по-млади от годините си

25.06.2010г. / 11 22ч.
Надежда Маринова
Как да изглеждаме по-млади от годините си

Ако иска една жена да изглежда по-млада за възрастта си, трябва да има: големи и плътни устни, да избягва излагането на слънце, да бъде генетично защитена от оплешивяване и появата на #бръчки.

Жените не обичат да издават годините си, защото искат да изглеждат по-млади (Прочее, и мъжете. :-)). Знаем, че най-добрият комплимент за една дама е да й кажеш, че изглежда млада. Освен на козметиката, възрастта на една жена се крепи и на други фактори, независещи от нея.

Английски и холандски учени направили изследване, спонсорирано от голяма козметична фирма. Мотивът бил, че желанието на техните клиентки трябва да бъде изучено с помощта на науката, а не на интуицията.
Възрастта на жените основно се определя по чертите на лицето. Анализирани били 102 лица на двойки близначки на възраст от 59 до 81 години и британки от 45 до 75 години върху представителки на европеидната раса.

Ето изводите:
Основни и независими един от друг признаци на възрастта са: бръчките, оплешивяването и формата на устните (изменението на височината на устните спрямо най-ниската точка на носа).
Като допълнителни фактори за остаряването били: рядка коса, неравномерен тен на лицето (пигментни петна), ясно забележима и натрапчива следа/бръчки от ноздрите до върховете на устните, оплешивяване в областта на челото. Влияние върху възприятието на възрастта оказват и подкожната тъкан на лицето.

Учените се интересували също кои признаци на стареенето са генетични и кои са придобити (под влияние на навици или околна среда). Отговорът бил 50 на 50. Оплешивяването, посивелите коси и височината на устните основно са генетично предопределени.

* * *

Обличате ли се подходящо за възрастта си?

Грейпфрут за изглаждане на бръчките
Кремовете против бръчки – могат ли да ни спасят?
Маска за лице
Ботоксът – мода или необходимост
За да имате неустоимо лице
Жълтъчно маслена маска за лице
Сокът от моркови за лицето
Белтъчна маска за лице
Нежна грижа за лицето
Устни за целуване
Около очни кремове
Настойка от розмарин против бръчки

Коментирай