Здраве и красота

На помощ срещу слънцето идват летни шапки

10.07.2009г. / 10 18ч.
Ивет Лолова
На помощ срещу слънцето идват летни шапки

Всички знаем, че слънцето не влияе добре на кожата ни, особено на лицето. Да се предпазим от слънчевите лъчи освен слънцезащитният крем, ни помага лятната шапка. Свикнали ли сме обаче да я носим? За какво ни е лятната шапка в големия град, когато работата ни не е свързана със стоене на открито, а прекарваме повече време в офиса? Докато се возим в колата, шапка не ни трябва. Ако все пак решим да си сложим този аксесоар, докато ходим по улиците ще ни е добре, но как да се качим в претъпкания градски транспорт с някоя огромна широкопола красавица на главата, когато едвам самите ние се натъпкваме във возилото. И все пак, дамите, които държат да са много елегантни и носят летни шапки, го правят. Всичко е въпрос на навик.

И докато в града можем да направим компромис и да не носим шапка всеки ден, когато сме във ваканция и прекарваме повече време сред природата – на село, на море или на планина, задължително трябва да предвидим една лятна шапка. Изборът по магазините е огромен. Модата в шапките не се мени така бързо, както при дрехите и останалите аксесоари. Затова, ако съхраняваме правилно летните шапки през годината, можем да ги ползваме няколко лета. В зависимост от стила ви на обличане трябва да съобразите и този аксесоар. Но цените са съвсем достъпни, така че може да си позволите да имате в гардероба няколко модела. За свободното време – разходка в парка или на кафе с приятели, изберете шапка идиотка, каскет или бейзболна. В случай, че носите романтични копринени рокли, вземете си класическата широкопола сламена шапка. При нея хубавото е, че ако се снабдите с няколко разноцветни шалчета и изкуствени цветя в различни цветове, може да я съчетавате с всеки цвят дреха.

Масово по магазините ще откриете китайски шапки, като цените им са 7,00, 10,00, 12,00, 14,00 лв. Козирките са по 3 лв. Често ще откриете чехли по 12,00 лв. и шал по 6,00-8,00 лв. в същата разцветка. Тогава ще бъдете съвсем шик.

\n

Повече трябва да похарчат любителите на бутикови ръчно изработени шапки или такива от известни фирми. В такъв случай си пригответе 35 до 200 лв.

Ако не сте свикнали да носите шапки, вслушайте се в съветите на дерматолози, лекари и модни експерти – този летен аксесоар не само ще предпази лицето ви, главата и косата ви от топлината и палещите слънчеви лъчи, но ще ви накара да се чувствате стилни и елегантни.

Розовата красавица на снимката струва само 12,00 лв. Искате ли я?

* * *

Избрахте ли си вече шапка?
Слънцезащитни продукти в кухнята
Една шапка - един спомен

Коментирай