Здраве и красота

Свалете килограми с мед и канела

29.10.2010г. / 12 52ч.
Нина Иванова
Свалете килограми с мед и канела

Предлагам ви една проста и лесна за изпълнение рецепта за сваляне на излишните килограми. Необходимите ви продукти са само мед, канела на прах и вода.

За по-добър ефект от специалния режим, си купете домашен мед.

Диетата:

Смесвате една чаена лъжичка мед с половин чаена лъжичка канела на прах и чаша вода. Слагате сместа на котлона и изчаквате да заври. След като кипне, прецеждате сместа в друга чаша. Оттам я разделяте на две равни части, които ще пиете през деня. Едната отделена половинка я пиете сутрин, на гладно, половин час преди да закусвате. Другата половинка изпивате половин час преди лягане.

Според последователите на тази диета, ако я спазвате стриктно, може да загубите 2-3 килограма на седмица.

Заради проявения голям интерес към диетата, ще допълним рецептата с кратки разяснения:

Не е необходимо да изчаквате да сместа от мед, вода и канела да ври за дълго време. Единственото условие към рецептата е да изчакате сместа да заври, след което веднага да я махнете от котлона.

Отслабващият ефект, който има комбинацията от мед и канела, се дължи на действието им да предпазват тялото от натрупване на мазнини. Освен това медът е антиоксидант и лечебните му качества са безбройни.

Действието на подправката канела в рецептата се изразява в това, че тя влияе върху кръвната ни захар по такъв начин, че възпрепятства организмът ни да образува повече мазнини. Според някои експерти действието на канелата е особено голямо върху образуването на мазнини в коремната област.

***

4 кг месечно е здравословното отслабване
Отслабва ли се с глад?
Как да отслабнем лесно и сигурно

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
ZLATKA ( преди 11 години )
Dobra e no za xora s niako e opasna.MEDA ne triabva da vri- gubi cenite si kachestva.AZ imam pcheli i go znaia.ZADALJITELNO V TOPLA VODA SAMO.Toi barzo se topi v toplata voda i taka e mnogo polezen.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
margarita ( преди 11 години )
ТАЗИ ДИЕТА НЕ Е ЗА ХОРА С НИСКО КРЪВНО,ЗАЩОТО ОТ КАНЕЛАТА СЕ СМЪКВА ОЩЕ ПОВЕЧЕ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
gabi ( преди 11 години )
и аз така мисля че трябва водата да бъде затоплена а не да ври
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Tanya ( преди 11 години )
Абсолютно съм съгласна с juji. Медът губи повечето от полезните си качества при висока температура. Дори в горещ чай не е препоръчително да се слага - трябва да е топъл. Не виждам логика в завирането - и двата продукта се разтварят добре и в топла вода. Но, знае ли човек...................
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
juji ( преди 11 години )
Това безспорно е много полезно, но защо трябва да завира?!Медът при висока температура губи много от качествата си.По-добре в леко затоплена вода да се разтвори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота