Здраве и красота

Алое Вера – лечебни и разкрасителни свойства

24.01.2011г. / 11 12ч.
Мария Дуковска
Алое Вера – лечебни и разкрасителни свойства

Чудодейното растение алое вера е познато от хилядолетия на човечеството със своите безбройни лечебни и разкрасителни свойства. Макар и да знаем отдавна за това прекрасно растение, медицината и науката все още изследват неговите благотворни отражения върху организма ни, за да можем да го използваме максимално ефективно.

Лечебни свойства:

Растението алое вера успешно лекува рани и заболявания като артрит, язва, запек, кожни изгаряния. Също така помага за редица кожни възпаления, псориазис, ухапвания, раздразнения. Успокоява кожата от обрив, причинен от памперси или превръзки, сърбежи, одрасквания с отровен бръшлян или коприва. Почиства и овлажнява кожата.

Състав:

Алое вера снабдява тялото ни с най-основните витамини, минерали и аминокиселини, необходими на организма да съществува. Съдържа витамините B, C, минералите калций, натрий, желязо, магнезий, манган, лецитин и цинк.

Разкрасителен ефект:

Не е тайна, че растението алое вера е основен помощник на дамите в разкрасителните процедури. Благодарение на неговите многобройни свойства, в най-употребяваните от нас продукти често се съдържа именно алое вера - душ гел, лосион за тяло, сапун, крем за лице и ръце, балсам за устни и други.

За дамите с чувствителна и лесно раздразнима кожа, предлагам да изпробват ефекта на една домашна маска с алое вера, краставица и кисело мляко. Сместа от тези три продукта ще успокои кожата ви, ще я направи по-гладка и свежа. Киселото мляко и краставицата почистват кожата в дълбочина, а алоето овлажнява и успокоява кожата. Маската се препоръчва да се прави един път в седмицата или на 10 дни.

Маска - начин на приготвяне:

Продукти: 4 супени лъжици от чист гел алое вера, 2 супени лъжици чисто кисело мляко, 6 супени лъжици сок от краставица.

Смесвате добре всички продукти, разбивате сместа и внимателно я нанасяте на лицето и врата. Оставяте маската да действа в продължение на 15-20 минути. След това се измивате с хладка вода, но съвсем леко, без да търкате кожата. Накрая завършете, измивайки се със студена вода, за да затворите порите. Изсушете лицето и врата с кърпа и сте готови с ново, по-чисто и свежо лице!

* * *

Магията на Алое Вера
Алое Вера срещу слънчеви изгаряния
5-те най-големи заблуди за кожата
Зимен крем за много суха кожа на ръцете
 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
ценка ( преди 11 години )
здравеи те пробвах рецептата за крем написана по горе и ми излезе много редка и когато започнах да я нанасам върху лицето започна да се стича и сложих една лъжица хума за да се задържи 15/20 минути в момента съм с маска и после ще ви пиша
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Elka ( преди 11 години )
Алоето може да се отглежда вкъщи,но лечебните свойства на това растение са невероятни, ако се отглежда при определени климатични условия.Използва след узряване на листата му. Именно узрелите листа на алоето съдържат този коктейл от полезни вещества, които сте описали в статията.Но най-ценното в това растение обаче са т.нар. биофотони, които лесно се отдават на човешкия организъм.И тъй като днес се злоупотребява с това "чудо на природата", с Вашите публикации бихте могли да помогнете на хората да се предпазят от продукти-ментета с алое вера, които заливат българския пазар.Далече съм от мисълта да правите реклама на фирми- производители, но с точните си информации Вие ще направите това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Elka ( преди 11 години )
До редакциятаСтатията е интересна, но наистина е непълна и неточна.Първо трябва да обясните какво е това алое вера.Г-жа Димитрова е права.Съществуват над 300 разновидности алое, но най-ценно за хората е лечебното Алое Барбадензис Милър.Т.е.Алое вера = Барбадензис Милър/истинско алое/. На снимката виждам точно Алое Барбаднезис Милър. Имам го вкъщи от няколко години. Препоръчвате в маската "чист гел от алое вера". И точно с този израз насочвате вниманието на хората към фирмите ,които предлагат алое вера гел на българския пазар.Ако не разрешавате реклами или не желаете разни дистрибутори, както Вие се изразявате, да споделят и предлагат гел от алое, напишете как да си произведат /извлекат този " чист гел от алое вера". В противен случай рецептата Ви за тази маска е безполезна, а статията просто ненужна.От редакцията:Благодарим за коментара. Но някои хора вече написаха, че точното алое не може да се гледа вкъщи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Анна ( преди 11 години )
Уважаема редакция, не просто изказах мнение, а предложих НЕФИРМЕНА информация за алоето, която е жизнено важна за потребителите му и предпазва от широко разпространена и опасна заблуда! Интелигентият потребител е ИНФОРМИРАН, моля ви, дайте му възможност да разбере за какво става въпрос, без да се прави реклама на която и да е фирма. Много ви моля да публикувате обясненията за лечебното алое /не алоето изобщо/, защото това е най-ценната информация.От редакцията:Както вече заявихме, няма да публикуваме никакви реклами, колкото и завоалирани да са.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
Анна ( преди 11 години )
Така предложената информация за лечебните свойства на алоето, е непълна, и ПОДВЕЖДА! Само един вид от над 200 вида алое, е лечебен, и той, за съжаление, няма нищо общо с растението алое, което в България се отглежда в саксии в домашни условия. Къде уважаемите читатели могат да си купят чист гел от алое (след като не могат да си отгледат лечебното растение у дома), за да си направят препоръчаната маска? Истината е, че не може да се намери никъде. Фирмите, които предлагат продукти с алое на нашия пазар, не могат да гарантират произхода на суровината и безопасността на процеса й на преработка. Известно е, От редакцията:Много се радваме, че има интерес, но реклами повече няма да допуснем, нито явни, нито завоалирани. Както се казва, нали, приятелите са си приятели, но рекламата е с пари. С една дума, молим дистрибутори, или каквито там се казва на нещо си, изобщо да не си правят труда да пишат. Благодарим отново за разбирането.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Йорданка ( преди 11 години )
Здравейте,Тази статия е чудесна, защото написаното е напълно вярно.Ползвам продуктите от Алое на фирма *** вече близо 3 години - НЕВЕРОЯТНИ СА!От редакцията:Със звездички заместихме фирмата, а телефона изтрихме. Благодарим за разбирането.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар