Здраве и красота

Как да влезем бързо във форма след раждане?

25.04.2011г. / 11 34ч.
Мария Дуковска
Как да влезем бързо във форма след раждане?

Как да отслабнем бързо и ефективно след нормално раждане

Жените, които са избрали да родят детето си по нормалния, естествен начин, имат по-големи възможности да отслабнат бързо, за разлика от родилите със секцио. При тях в най-добрия случай няма оперативна намеса, която да ги ограничава да правят упражнения или да спортуват. Затова още с прибирането у дома, ако сте родили по нормален път, можете да започнете да тренирате. Разбира се, грижите около детето и безсънните нощи, също ще ви помогнат в нелеката задача да свалите излишните килограми, натрупани по време на бременността.

- Започнете да правите упражнения - колкото по-скоро, толкова по-добре за тялото ви;

- Хранете се здравословно - плодове, зеленчуци, хляб, месо, риба, супи; избягвайте шоколад, прясно мляко, сладки и тестени храни, газирани напитки и алкохол;

- Яжте сурови ядки, за предпочитане орехи - полезни са за организма и могат да ви помогнат да увеличите кърмата си;

- Кърмете! Кърменето ще ви помогне да влезете по-бързо във форма, защото кърмата извлича от организма ви излишните мазнини, за да ги преработи и предостави на най-важното същество в живота ви - вашето бебе! Освен, че го храните с най-добрата храна, създадена специално за него, и ще успеете да се вталите много по-бързо, отколкото, ако пазите строги диети.

Секцио

При дамите, родили със секцио, възможностите да се вталят бързо са по-ограничени заради коремната операция. Те трябва да се ограничават с упражненията поне месец. Но това не означава, че не бива да се движат или разхождат. Напротив, колкото по-скоро след раждането започнете раздвижване, толкова по-бързо ще забравите за операцията и единственият спомен ще е малкият белег.

За да отслабнете бързо, вашите възможности са:

- Отново здравословно хранене, без значение дали кърмите или не;

- Изключително кърмене;

- Разходки и физическа активност веднага след раждането;

- Упражнения/ тренировки 6 седмици след операцията;

Прочетете още:

Коментирай