Здраве и красота

4 напитки с много калории

10.04.2011г. / 19 06ч.
Надежда Маринова
4 напитки с много калории

Знаем, че най-здравословно е да пием минерална или изворна вода и пресни плодови и зеленчукови сокове. Но често посягаме и към други. Ето 4 напитки с най-много калории.

Кафе, смесено с пълномаслено прясно мляко и посипано с шоколад.

Калориите на такава чашка кафе са колкото на едно основно ядене. По-добре го заменете с черно кафе, в краен случай може да прибавите малко обезмаслено мляко. Още по-добре да замените кафето с чаша зелен чай.

Коктейли
Практически всички коктейли съдържат двойна доза калории, заради алкохола и захар. В една чаша от любимия ви коктейл може да има до 800 калории. По-добре изпийте чаша червено вино (от 60 до 100 калории) или чаша светла бира (100 калории).

Натурален сок от кутия
Внимателно четете етикетите, за да проверите съдържанието на захар и количеството на калориите. Много от така наречените сокове-нектари не са по-добри от подсладената със захар вода. Даже 100-вият натурален сок увеличава съдържанието на захар в кръвта. Затова по-добре разредете сока с вода или зелен чай, за да намалите гликемичния ефект (увеличаването на нивото на захарта).

Газирана вода и газирани плодови напитки
Изключено е да говорим за полезни съставки, независимо дали пише, че напитката е диетична или обикновена. В цветната бълбукаща течност има много ароматни вещества, изкуствени подсладители, като аспартам, консерванти, ароматизатори и почти никакъв натурален сироп или сок.



Прочетете още:


 

Коментирай