Здраве и красота

Фризьорски съвети, които все още не сте чували

13.05.2011г. / 15 27ч.
Аз жената
Фризьорски съвети, които все още не сте чували

Професионалната грижа за косата е най-добрата, но не винаги разполагаме с достатъчно време и пари. В домашни условия грижата за здравата и красива коса също е от значение, а ако е съчетана със съвети от експерти в тази област, ще е по-качествена. Съберете идеи за стилна и издръжлива прическа:

Намерете шампоан, който се пени по-малко.
Повече пяна не означава по-чиста коса, а дори напротив – скоро след измиване ще я чувствате мръсна. Изберете шампоан с формула без сулфати.

Къдриците обичат студена вода.
Преди да излезете от банята облейте къдриците си със студена вода. Това ще укрепи повърхностния слой на косъма и ще го направи по-лъскав.

Сменяйте топло-студено при сушене.
Когато използвате кръгъл накрайник, за да сушите косата си на части, започнете от корените към краищата и задръжте за по-дълго на връхчетата. Оставете косата да се охлади за 5 секунди и повторете с друг кичур. Така, редувайки топло и студено косата ще остане по-дълго с желаната прическа.

Блясък у дома.
Продуктите за по-лъскава коса можете успешно да ползвате и у дома. Те са полезни за горния слой на косъма и помагат цвета на боядисаната коса да издържи по-дълго.

Използвайте ролки за повече обем.
Като навиете влажната си коса на големи ролки и изсушите със сешоар, бързо ще имате голям обем. След като ги махнете и оформите косата си, леко напръскайте с лак за коса, за повече издръжливост.

Махнете кърпата от главата.
Коса, която стои половин час увита в кърпа, докато се гримирате, не изглежда добре след това. Грапавите памучни влакна нараняват косъма. Най-добре за косата е след като я измиете с ръка да изстискате водата и за 5-10 мин. да съхне на въздух преди сешоара.

Нанасяйте продукти 10 мин. преди да излезете.
Без значение дали къдрите, изправяте или правите нещо друго с косата си е добре да нанесете продукта 10 мин. преди да излезете за работа или среща. Толкова време е нужно на косата напълно да абсорбира продукта и да изглежда добре.

За бързи къдрици не стягайте косата.
Ако използвате маша за къдрене, ще има резултат по-бързо, ако увивате умерено косата, а не я стягате като в менгеме.

Трик за оправяне на прическата.
Ако се събудите и къдриците, с които бяхте вчера, са изчезнали, има лесен начин да ги възстановите. Напръскайте горния слой коса с вода на пара и после използвайте дифузер с 5 см и повече диаметър, съветва „Космополитън“. Обемът в горния пласт коса ще създаде илюзията, че цялата коса е с добре направена прическа.

Различен начин на употреба на сухия шампоан.
С леко потупване, сякаш „пудрите“, нанесете малко сух шампоан в корените на косата, веднага след като я измиете и изсушите. Макар че косата ви вече е чиста, сухият шампоан ще я задържи такава за по-дълго време, а и ще ви помогне за обема.

Прочетете още:

Коментирай