Здраве и красота

Целулитът – какво да го правим?

14.06.2012г. / 12 16ч.
Вергиния Генова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Целулитът... какво да го правим? Де да беше някакъв предмет, че да го преместим от тук там, да го рециклираме или просто да го изхвърлим! За съжаление се сещаме за него винаги като се огледаме в огледалото.

Както и със стриите, така и при целулита е най-важно да не го допускаме в тялото си, за да не трябва после да се чудим как да се отървем.

За целта трябва да имаме:

  • По-активен начин на живот – да вървим повече пеша, колоездене, разходки в парка, туризъм.
  • Да не пушим цигари – редно е да се уточни, защото вече с тази забрана на тютюнопушенето, младите вече се ориентират към пушене на други култури.
  • Да не пием алкохол.
  • Да се храним по-здравословно – може да включим в менюто си повече плодове като: ананас, портокал, грейпфрут, малини, къпини, ягоди, касис, ябълки.
  • Зеленчуци – спанак, моркови, краставици, лук.
  • Да пием повече вода – това вече всеки го знае. Който иска да се бори с целулита си знае, че е абсолютно задължително да пие колкото се може повече вода.

Така изредени съветите не са никак сложни, но като погледнем по улиците май борбата с целулита е доста неравна.
Имайки предвид, че България е на едно от първите места по смъртност и хронични болести в ЕС си мисля, че целулитът си е направо бял кахър.
Но все пак нали и за хората без съществени проблеми трябва да им измислим по нещо, че да има какво да четат и за какво да се тревожат, че иначе се чувстват отхвърлени в това общество изтъкано от битови проблеми, проблеми на работата и комплексно комплексиращ ни стрес.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай