Здраве и красота

5 години по-млади с 5 прости стъпки

Започнете да се подмладявате сега!

11.04.2013г. / 12 34ч.
Петя Зефирова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

На кого не му се иска да изглежда поне малко по-млад? Какво ли не бихме дали с едно щракване на пръстите да извадим няколко години от възрастта си. Нищо не става изведнъж, особено ако искаме да е по-трайно. Освен да използваме разнообразната козметика, която ни обещава младежки лик, ето какво друго можем да направим за тялото си:

Йога

Свързани статии

Йогата възпитава духа и тялото. С редовна практика ще станем не само по-гъвкави и съзнателни, но и ще допринесем за по-приветливия си външен вид. Има специални асани, които помагат за подмладяването на кожата, намаляването на бръчките и предотвратяването на поява на петънца по тялото.

Хранителен режим

Всеки ден приемайте поне по две порции плодове и зеленчуци. Редовно пийте много течности. Направете сравнение между средностатистическия американец и японец. Традицията и средата по един или друг начин диктуват хранителните навици и на двете страни. По данни отпреди години в САЩ процентът на хората с наднормено тегло е над 30%, а в Япония – малко над 3%. Здравето е ключов фактор за външния вид, не го пренебрегвайте.

Почистване на кожата

Красивата кожа няма да се появи с магия, а изисква грижи. Редовното ексфолиране (веднъж седмично), тонизирането, хидратирането и подхранването са неща, които няма да ни отнемат повече от 5-10 минути. Ефектът от тях обаче, ще си проличи съвсем скоро.

Позитивно мислене

Ако има бръчки, поне нека са от усмивки, не от мръщене! Стресът е сред основните фактори за лошото здраве и състарения външен вид. Научете се да го овладявате. Не реагирайте импулсивно, премисляйте ситуациите, в които се намирате, прощавайте, бъдете търпеливи, търсете позитивното във всяко нещо.

Пиене и пушене

Бръчките по кожата на лицето ни само чакат удобен момент и идеални обстоятелства, за да се появят. С пушене и пиене им предоставяме възможност да ни изненадат някоя сутрин в огледалото. Постепенно намалете, а в крайна сметка и спрете с редовното повдигане на чашката и палене на цигарата.

И не чакайте следващия понеделник. Започнете да се подмладявате сега!

Коментирай