Здраве и красота

Терапия за подмладяване с охлюви

След дъжд охлюви

09.04.2013г. / 09 15ч.
Вергиния Генова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Пролетните дъждове започват и в градинки и полянки наизлизат всевъзможни гадинки. Охлювите са едни от тях.

Някои хора ги събират и са се научили да ги готвят на вкусни гозби. Мога да ви опиша технологията, от която сигурно никога не бих се възползвала. Струва ми се ужасно да умъртвиш каквото и да е животинче по този начин. Това да го оставиш да се валя в брашно, после да го вариш живо ми изглежда честно казано ужасно. Въпреки че, любопитството ми е голямо да опитам охлюви с ориз, мисля че самата процедура би ми се отразила крайно негативно на психиката.

Свързани статии

И затова може би терапията за подмладяване с охлюви ми звучи прекрасно. След като не ги мъча чак не ме е гнус да ми пълзят по лицето. А всъщност скъпата и прехвалена терапия, която завладява козметичните центрове се състои именно в това. Да ти пускат живи охлюви, които да ти пълзят по лицето. Смята се, че слузта, която изпускат охлювите изглажда бръчките и връща еластичността на кожата. За да има голям ефект сигурно всеки ден трябва да ти започва така денят. Но пък и тази терапия си заслужава да се напише и обсъди.

Терапия за разкрасяване или луксозна вечеря с охлюви и бяло вино, кое предпочитате?

Всъщност за такива гнусливи дами като мен явно са разработени крайни продукти – които не миришат, не са лигави, но са с основна съставка слуз от охлюви. И както подобава са разработени нощни, дневни кремове, гел за почистване, маска за лице. Например маската е половин килограм за около 60 лева.

Та като се задълбаеш малко повече в козметичната продукция откриваш, че максимата „красотата изисква жертви“ си е вярна. Честно са си го написали хората – доста охлюви падат в жертва на нашата суетност.

В този контекст вече ми изглежда напълно приемливо семейство охлюви да се разходят за 15 минути по лицето и шията – изглежда най-безболезнено и за двете страни. В случая идеята ми не е да правя реклама на охлювената терапия и на ориза с охлюви, а да се поинтересувам от вашето мнение относно подобни иновации.

Хората никога няма да спрат да ме изумяват в търсенето на вечната младост и красота. А вас?

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Desi ( преди 7 години )
Така си е, звучи гнусно, въпреки че всичко е в главите ни, въображението и психиката. Поради тази причина предпочитам да ползвам крем за лице с екстракт от ***. Слузта, вложена дори в козметиката, има наистина страхотно действие върху кожата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар