Здраве и красота

Как да пречистим токсините от тялото

Седем храни, които ще помогнат на тялото да се изчисти от токсините

06.05.2013г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Любимата храна може да бъде и полезна. След дългата зима тялото има нужда от разтоварване и пречистване, като не е задължително да се прибягва до строги хранителни режими.

Започнете денят с чаша пресен сок от целина, къдраво зеле към което сте добавили и горски плодове. Листните зеленчуци съдържат хлорофил, молекула, която помага за елиминирането на вредните токсини от околната среда, а плодовете съдържат антиоксиданти и ензими, които се борят със свободните радикали.

Свързани статии

Зеленият чай е известен антиоксидант, помагащ да се намали риска от някои видове рак. Пиенето на чай в комбинация с физически упражнения помага за намаляването на мазнините в областта на корема. Добър е за паметта и концентрацията.

Къри на прах

Има противовъзпалително действие и допринася за производството на глутатион, който е мощен антиоксидант и предпазва черния дроб. Може да го добавите към печени зеленчуци, пиле, леща, яйца и други.

Зеле

Съдържа 90% вода и е естествен диуретик. Богато е на ценни витамини като C, K, E и A, на минерали, фибри и фолиева киселина.

Вода

Пийте поне по 1,5 л. вода на ден. Преди хранене, по време на тренировки. Ако все пак не сте любител на тази най-естествена напитка, добавете малко лимон към нея за допълнителна свежест.

Ананас

Става дума за пресен плод, а не консервиран. Съдържа манган, помага за детоксикацията на тялото благодарение на храносмилателния ензим bromelian. Добър помощник е в изгарянето на калории.

Лимони и всякакви цитрусови плодове

Изключително богати са на витамин C, изгарят калории. Помагат за укрепването на имунната система, помагат за пречистване на кръвта и балансират нивото на pH на дебелото черво. Добавяйте лимон към салатата вместо оцет, към рибата, плодовите сокове.

Снимки:Sxc.hu

Коментирай
Здраве и красота