Здраве и красота

Напитка с канела гори калории

Добавете я към вашата диета

07.06.2013г. / 10 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Канелата е ароматна подправка, използвана в продължение на хиляди години не само при приготвянето на ястия, но и при лечението на редица заболявания и инфекции.

Свързани статии

Средновековните лекари са я използвали за лечението на артрит, китайците са я прилагали като антисептично средство. Днес продължаваме да откриваме ползите от нейното консумиране. Благоприятства мозъчната дейност, има регулаторен ефект върху нивата на кръвната захар.

Помага на организма да преработи въглехидратите по-ефективно, за което се смята, че води и до загуба на излишни килограми. Проучванията показват, че мазнините в областта на корема са по-чувствителни към ефектите на канелата. Тя е предпочитана подправка в много диетични хранителни режими.

Напитка, приготвена с канела, ще ускори метаболитните процеси. Приятна е на вкус и лесна за приготвяне.

В тенджера налейте две чаши вода. Към тях добавете лъжичка мед и половин лъжичка канела. Кипнете сместа, след което я прецедете. Полученото количество разделете на две и съхранявайте в хладилник.

Едната част изпийте преди закуска, а другата вечер преди лягане. Тази напитка е само помощно средство. Придържайте се към здравословен хранителен режим и не забравяйте да спортувате.

Коментирай