Здраве и красота

Как да си направим красиви и обемни букли

Когато искаме да бъдем забелязани, леко ексцентрични и никога повтарящи се

02.08.2013г. / 10 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Косите на 2013 година ще бъдат малко разпиляни, от друга страна ще са идеално прави, в стил бохо, небрежно прибрани в кок или конска опашка. Идеи за прически според желанията и овала на лицето.

Свързани статии

Всички те са провокирани от красотата на моделите, които не спират да показват разкоша си на модните подиуми. Когато сме част от представянето на нова колекция на дизайнерите или модна къща, ние обръщаме внимание на всеки детайл. Преминаваме от линиите на дрехите, през цветовете и материи и стигаме до грима и прическите.

Искаме да бъдем забелязани, леко ексцентрични и никога повтарящи се. Затова ще ви покажем как да си направите тези красиви букли. 

Върху измита коса нанесете хидратиращ спрей пяна от корените към краищата, който ще създаде необходимия обем и ще послужи като основа на стайлинга. Изсушете косата и изберете на коя страна ще ви бъде пътят на прическата.

С помощта на маша или преса започнете да оформяте къдрици с широчина на кичура около 2,5-3 см,  но не навивайте машата до основата на косата. Трябва да има около 5-6 см разстояние, за да се получи желаната прическа. Тоест постигаме обем и къдрици от средата към краищата на косата.

След като оформите първия кичур, опитайте се с помощта на щъркелче (фиби, които използват фризьорите) да задържите къдрицата. След като накъдрите цялата коса започнете да прекарвате пръсти през буклите.

След това с помощта на кръгла четка ги разрошете, за да постигнете желания обем. За повече разкош добавете и малка красива фиба с камъни, перли или панделка.

Снимки: Reuters/Sxc.hu

Коментирай