Здраве и красота

Как храната ви прави по-щастливи

Плодовете и зеленчуците може да ви направят по-щастливи

12.09.2013г. / 14 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Ако сега някой ви попита като какви хора се определяте щастливи или не, от коя страна на линията ще застанете? Риторичен въпрос. Темата за щастието е обширна. Всеки от вас го търси по различен начин, намира го и го вижда в различни неща. Но според последни изследвания, щастието може да се крие във вашата кухня. Къде? В плодовете и зеленчуците.

В проучване, направено преди няколко месеца бе установено, че тези хора, които всекидневно консумират плодове и зеленчуци на всяко хранене са по-щастливи от други, които не са любители на тази храна. Разбира се, в изследването са били взети под внимание редица демографски фактори и промени, свързани с тях.

Свързани статии

Въпреки различията между хората, тестовете показали, че консуматорите на пресни плодове и зеленчуци са в пъти по-щастливи от останалите. В проучването са взели участие около 80 000 потребители. Въпреки резултатите, учените все още търсят връзка между плодовете и зеленчуците и психичното здраве.

Не е подминат и фактът, че голяма част от хората, взели участие в изследването са се хранели здравословно. Едно е сигурно, всеки плод и зеленчук има своите полезни свойства за човешкия организъм. Ако вярвате, че храната наистина може да ви направи щастливи, хапвайте повече от тези продукти и ги избирайте в ярки цветове, които допълнително да ви заредят с позитивизъм.

Коментирай