Здраве и красота

Бани с листа от касис облекчават симптомите на псориазис

Кои други натурални продукти се грижат за здравето на кожата

05.09.2013г. / 09 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Билките, маслата и всички натурални продукти са част от терапиите, които се провеждат за лечение на различни кожни заболявания и проблеми. Някои от тях са упорити, трудни за диагностициране и това отказва много пациенти от борбата с неприятните симптоми.

Такова заболяване е псориазисът.

То може да бъде разпознато по зачервена и лющеща се кожа, непрекъснатата сухота, подуване на ставите и усещане на болка в тях. Най-често засяга младите хора и децата. Характерните лезии по тялото са с различен размер и продължителност на поява. Познати са няколко типа псориазис, като се наблюдава и такъв, който засяга скалпа и ноктите. Това заболяване при всеки пациент протича по различен начин и често се смята, че е наследствено, но затлъстяването, стресът, вирусни инфекции и други, също могата да бъдат причина за неговата поява.

Много хора поради непознаване на проблема странят от пациенти диагностицирани с псориазис, без да знаят, че това заболяване не е заразно. Пациентите изпитват смущение от вида на кожата си и често се асоциализират, което влошава тяхното състояние. Медикаментите, които се приемат потискат заболяването. Нужни са много търпение и постоянство. Има и природни продукти, които помагат да се намали неразположението.

Свързани статии

Такива са:

Маслото от жожоба е известно като добър овлажнител на кожата. Богато е на важни хранителни вещества, от които се нуждае тя. То подхранва и възстановява напуканата кожа.

Ментовото масло се използва от хиляди години за успокояване на раздразнената кожа и успокояване на болката.

Важният за кожата витамин А може да бъде открит в пчелния восък, който помага за възпроизвеждането на клетките.

Бани с листа от касис или къпина помагат за облекчаване на псориазиса. В два литра вода сварете листа от касис (или къпина). След като изстине, отварата се прецежда и се добавя към ваната, която сте приготвили. Тези бани трябва да се правят в продължение на поне две седмици.

Стресът също може да отключи симптомите на заболяването. Всякакъв вид терапия се отразява благоприятно. Диетата по време на лечението е много важна. Пациентите трябва да се хранят редовно, да намалят приема на червено месо, ядки, малини, яйца, алкохол, кафе и други.

Полезни храни са пресните плодове и зеленчуци като ябълки, листни зеленчуци, авокадо; супи, зехтин, билковите чайове, мед, жито и други.

Коментирай