Здраве и красота

Терапия с глина намалява целулита

Маската с глина върху тялото помага за регенерацията на клетките

13.09.2013г. / 12 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Когато искате да направите кожата на лицето си по-гладка и красива, знаете, че мощен съюзник срещу бръчките е глината. Маската за лице с глина (или хума ) прави кожата мека и красива. Успокоява акнето и намалява възпалението.

Освен като терапия срещу бръчки и акне, тя може да бъде използвана и като средство за намаляване на целулита. Скъпите кремове и масажи, които изискват постоянство и много средства дават резултати, но е добре да бъдат редувани и с друг вид натурални терапии. Глината съдържа много минерали като силициев диоксид, алуминий, желязо, магнезий, калий, калций, натрий.

  • Зелената глина съдържа около 50% силициев диоксид и 14% алуминий. Тя помага на тъканите да се освободят от токсините.
  • Бялата глина (каолинова глина) може да се използва като ексфолиант.
  • Червената глина стимулира кръвообращението.
  • Сивата глина намалява възпаленията по кожата.
  • Жълтата глина дължи своя цвят на съединения като мед и желязо. Тя стимулира регенерацията на съединителната тъкан.
Свързани статии

Маската с глина върху тялото помага за регенерацията на клетките и за усвояването на минералите, които са много важни за здравето и красотата на кожата. За да си направите домашна терапия с глина ви трябва някоя от изброените видове. Глината се продава в аптечната мрежа и е на съвсем достъпни цени.

Сложете няколко лъжици от нея в купичка и добавете вода до получаването на гъста каша. Разбърквайте сместа само с дървена лъжица! С нея намажете бедрата и задните части, изобщо навсякъде, където се появява портокаловата кожа. Изчакайте да изсъхне и изплакнете, намажете кожата с овлажняващ крем. Правете тази терапия през ден в продължение на поне един месец .

Коментирай