Здраве и красота

Полезните свойства на крушите

Крушите помагат и при запек

23.09.2013г. / 11 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

В преходните сезони организмът се нуждае най-много от витамини и защита срещу настинките. В края на лятото и началото на есента пазарът изобилства от пресни плодове, които можем да похапваме с удоволствие. Изключително вкусен и полезен плод са крушите. Обичаме да ги консумираме на компот, сладко, в сладкиши и разбира се в пресен вид.

Как крушите се грижат за вашето здраве?

Те са богати на полезни влакна (фибри) и на витамини B2, C, E, както и на микроелементите мед и калий. Съдържат по-голямо количество пектин (разтворими фибри) от ябълките. Източник са на диетични влакнини, благоприятстват функцията на стомашно-чревния тракт и са препоръчвани (под формата на сок) за кърмачета.

Крушите спомагат за поддържането на нормално кръвно налягане. Високите нива на витамин C защитават клетките от увреждане, което намалява риска от някои видове рак.

Свързани статии

Ако страдате от запек, крушите са този плод, който ще ви помогне да нормализирате функцията на червата. Пектинът, който се съдържа в тях е мощен диуретик и има слабително действие. За да решите проблема с нередовния стомах, консумирайте всекидневно пресни круши или сок от тях.

Крушите са богати на фруктоза и глюкоза, което ще ви даде енергия през целия ден. Те са мощен имуностимулант, имат противовъзпалително действие и помагат при пациенти, страдащи от остеопороза.

Полезни са и за бременните жени, защото съдържат фолати (фолиева киселина).

Нормализират метаболитните процеси, което ги прави предпочитан плод в много диетични режими на хранене. Консумирайте всекидневно от тях и се радвайте на добро здраве, енергия и редовен стомах.

Коментирай
Свободно време