Здраве и красота

Избелващи маски за лице

Подхранват кожата и намаляват петната и белезите от пъпки

16.10.2013г. / 17 40ч.
Михаела Лазарова
Алесандра Амброзио. Снимка: Reuters

Алесандра Амброзио. Снимка: Reuters

Пигментните петна и пъпките, които оставят трайни белези, често са трудни за третиране. Пробвате какви ли не мехлеми върху кожата, които имат олющващо действие. В резултат на тяхното използване кожата се дехидратира, зачервява, страда.

Има няколко натурални продукта, които могат да намалят белезите и петната. Действат по-бавно, но се грижат за кожата ви. Ето някои от тях, с които да си направите домашни маски.

Маска с боровинки (черни или червени) и гел от алое вера

Тази комбинация дава на кожата мощна защита, благодарение на антиоксидантите в боровинките. Подобрява тена на лицето, облекчава възпалената и раздразнената кожа. Подходяща е при акне, при слънчево изгаряне или за всеки ден.

Свързани статии

Боровинките ще съживят кожата, ще я подхранят, а в комбинация с алое вера ще намалят белезите и петната по кожата. За да си направите тази маска, направете на пюре една шепа боровинки и към него добавете една супена лъжица алое. Разбъркайте добре и поставете на почистено лице за 15 минути.

Маска с мед и лимон

Медът омекотява кожата и я подхранва. Благодарение на лимона тенът ви се изравнява, защото той има избелващо действие, а също така стяга порите. Ако кожата ви е дехидратирана, направете си маска от 2 супени лъжици мед и няколко капки сок от лимон. Нанесете върху почистено лице и оставете да действа за 10 минути. Ако правите редовно тези маски, ще забележите, че белезите и петната по кожата са по-малко видими.

Коментирай