Здраве и красота

Възстановяващи маски за суха коса

Как да имате лъскава и красива коса като Катрин Зита-Джоунс

15.10.2013г. / 13 15ч.
Михаела Лазарова
Катрин Зита Джоунс. Снимка: Reuters

Катрин Зита Джоунс. Снимка: Reuters

 

Суха, накъсана и без блясък. Така определят дамите изтощената коса. Боите за коса, третирането с преси и стилизиращи продукти могат да я направят по-слаба и без блясък. Навременната грижа може отново да възвърне нейната жизненост и да я направи по-красива отпреди.

Как да разберете кой продукт най-бързо ще я възстанови? За експертен съвет може да се обърнете към вашия фризьор. Освен продуктите, които той ще ви препоръча, хубаво е да ги редувате с няколко домашни маски, чийто рецепти споделяме. Те съдържат естествени съставки, които подхранват косъма в дълбочина. Ето и рецептите.

В купичка смесете 4 супени лъжици зехтин, половин авокадо направено на пюре, няколко капки лимон и един жълтък. Всичко се разбърква добре и се нанася на суха или мокра коса за около 30 минути. След това измийте косата с подходящ шампоан.


За следващата маска ще ви трябват 1 супена лъжица зехтин, 1 жълтък и половин чаша бира (за предпочитане е разгазирана). Всичко се разбърква и се нанася по дължината на косата. Маската трябва да престои 20 минути, след което косата се измива с шампоан.

В купичка смесете 1 супена лъжица кокосово масло, 1 супена лъжица мед. Разбъркайте добре съставките. Нанесете ги върху мокра коса и я увийте в затоплена ( но суха) хавлиена кърпа. Кърпата може да затоплите на парното. Постойте така около 15-20 минути и измийте косата с шампоан.

Тъй като актрисата Катрин Зита-Джоунс винаги впечатлява с нейната красива, здрава и лъскава коса, споделяме няколко от най-красивите й прически. Обикновено носи косата си пусната и оформена в игриви и женствени букли.

Коментирай