Здраве и красота

За какво помага сребърната вода

Помага при кожни проблеми

12.11.2013г. / 09 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Колоидното сребро се смята за мощно оръжие срещу стотици инфекциозни патогени. Използвано е в продължение на дълги години като антиинфекциозно средство. Не е токсично, когато е в нормални дози. Неговата концентрация във вода се нарича сребърна вода. Тя се получава чрез прилагане на електричен заряд на парчета от чисто масивно сребро, потопени в чист съд с дестилирана вода.

Древни цивилизации като финикийци и гърци още тогава са знаели, че съхраняването на водата в сребърни съдове запазва свежестта й за по-дълго време. Някои хора са използвали само сребърни чаши вместо чаши от мед или олово. В наши дни колоидното сребро се използва за премахване на бактерии, вируси и други патогени.

Сребърната вода има способността да се бори с тях без да навреди на човешкото здраве. Прилага се при лечението на стомашни язви, колит, стомашно разстройство и дизентерия. Важен фактор е при лечението на ракови заболявания. Сребърната вода помага за по-бързото зарастване на рани, причинени при порязване, изгаряне. Помага при лечението на ушни проблеми, инфекции и възпалителни процеси на венците, възпаление на сливиците.

Свързани статии

Също така има установени ползи и при лечението на инфекции на пикочния мехур, сенна хрема, бронхит, астма, тения, псориазис, ухапване от комар, екземи, брадавици, херпес, херпес зостер и други. Сребърната вода не дразни кожата, тя няма вкус и мирис. Дори да попадне в очите е безопасно. Тя може да бъде прилагана външно или да бъде приемана през устата.

За разлика от антибиотиците, които след себе си носят и гъбички, колоидното сребро не вреди на червата, черния дроб и бъбреците. Сребърната вода може да ви помогне да преборите умората и да подобри метаболизма ви. При ушни инфекции облекчава възпалените части на ухото, причиняващи инфекции. Изчиства ушните канали и предотвратява появата на нови инфекции.

На тези хора, които страдат от проблеми със синусите, колоидното сребро помага за прочистването на синусните кухини, за освобождаването на налягането и дискомфорта. Сребърната вода често е един от алтернативните начини, използван за лечението на алергии.
Що се отнася до това как се приема, добре е да се консултирате с лекар или фармацевт.

Коментирай