Здраве и красота

Домашните маски за красота на Линда Еванджелиста

Запазете красотата и младостта си за по-дълго време

21.11.2013г. / 12 50ч.
Михаела Лазарова
Линда Еванделиста. Снимка: Reuters

Линда Еванделиста. Снимка: Reuters

За женската красота няма възраст, когато една жена полага грижи за себе си. Добър пример е супер моделът от 80-те и 90-те Линда Еванджелиста. Моделът, който стана известен не само със своята естественост и красота, но и с репликата „Не ставам от леглото за по-малко от 10 000 долара на ден“, днес е на 48 години и продължава да бъде все така млада и красива.

Не крие, че се е доверила на опитни дерматолози и специалисти от Ню Йорк, че си е правила терапии за стимулиране на колагена в кожата и че намира ботокс за добро решение срещу бръчките, стига да не се прекалява с него.

Въпреки козметичните процедури, терапии и скъпо струващата козметика, тя се доверява и на натуралните продукти, които хидратират, ексфолират, изглаждат тена на кожата на лицето й и я поддържат еластична.

Така както се грижи за красотата на лицето си, обръща внимание и на косата и ръцете. Запишете си рецептите за нейните разкрасяващи домашни грижи за лице, коса и ръце.

Маска за подхранване на кожата на лицето

В купичка смесете една супена лъжица майонеза с няколко капки зехтин или бадемово масло. Поставете маската на лицето и шията за 20 минути и след това изплакнете.

Подхранваща маска за коса

Направете на пюре едно авокадо. Към него добавете една или две супени лъжици мед. Нанесете маската от корените по дължината на косата и оставете да действа 20 минути. След това измийте косата си както обикновено.

Тонизираща и стягаща порите маска за лице

Направете на пюре един домат и към него добавете няколко капки лимонов или портокалов сок. Маската трябва да се нанесе на лицето и да престои 15 минути. След това изплакнете с вода.

Свързани статии

Маска за ръце и нокти

В купичка смесете 2 супени лъжици рициново масло, 2 чаени лъжички сол и няколко капки бадемово масло. Нанесете тази маска с леки масажни движения върху ноктите и ръцете. Оставете я да подейства 5 минути и след това с помощта на памучен тампон я премахнете.

Ревитализираща маска за лице

Необходимите продукти за тази маска са половин краставица, половин авокадо, 1 яйчен белтък, 1 чаена лъжичка кисело мляко. Краставицата и авокадото се смилат на пюре и към тях се прибавят останалите съставки. Маската престоява на лицето и шията за 30 минути и след това се изплаква с вода.

Снимка: Reuters

Коментирай