Здраве и красота

За какво помага маслото от крил?

Намалява възпалението в следствие на артрит

10.12.2013г. / 15 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

За да функционират всички клетки нормално и да поддържате добро здраве, тялото ви се нуждае от полезните омега-3 мастни киселини. Те се съдържат в редица полезни масла, като специално внимание трябва да се обърне на маслото от крил. Крил е зоопланктон, който е скаридоподобен. Малките скаридки са храна на много от бозайниците. Те са богати на омега- 3 мастни киселини, които носят редица ползи за здравето.

Масло от крил не бива да се приема от хора, които имат алергия към миди, риба, морски деликатеси или ако приемат медикаменти за разреждане на кръвта. В останалите случаи маслото от крил може да помогне за облекчаване на редица неразположения и да подобри общото здравословно състояние. Вижте някои от ползите на маслото от крил.

Проучване на канадски специалисти установи, че полезните съставки на маслото от крил могат да имат благоприятен ефект върху предменструалния синдром и болезнения месечен цикъл. В изследването са били наблюдавани две групи жени.

Първата група са взимали три месеца подред преди и по време на цикъл масло от крил, а втората група са приемали рибено масло. Резултатите показали, че жените от първата група значително са намалили неразположенията свързани с месечния цикъл.

Намалява възпалението в следствие на артрит

Друго любопитно изследване, публикувано в Journal of the American College of Nutrition показва, че маслото от крил може да помогне и на хора страдащи от артрит. В него са били наблюдавани 90 души, които са приемали от хранителната добавка. Резултатите са показали положителни симптоми и при голяма част от пациентите сковаността, подуването и болката в следствие на артрит са били значително намалели.

Учените напомнят, че въпреки ползите на маслото от крил при пациенти с артрит, то не измества положителните качества на рибеното масло, което също се препоръчва за облекчаване на симптомите.

Съдържа Омега – 3 мастни киселини

Полезните мастни киселини в маслото от крил се съхраняват в различни биохимични форми от тези на рибеното масло. В маслото от крил има много мастни киселини, които се съхраняват като фосфолипиди. Храносмилането им е много по-лесно в сравнение с други форми на мастни киселини. Проучвания показват, че тялото ви може да поеме по-лесно маслото от крил, отколкото рибеното масло.

Свързани статии

Мощен антиоксидант е

Маслото от крил съдържа мощен антиоксидант наречен астаксантин. Той има способността да предпазва клетките от свободните радикали. Свободните радикали се образуват от разграждането на храните, от въздуха, който човек диша, когато е изложен на опасности в околната среда, като дим, радиация и други. Антиоксидантът в маслото, наречен астаксантин, може да елиминира голяма част от тези свободни радикали, предизвикващи увреждане на клетките.

Помага за намаляването на холестерола

Мастните киселини в маслото от крил могат да помогнат за намаляването на нивата на холестерола, както и за намаляването на триглицеридите в кръвта, а също така подобряват кръвообращението.

Подобрява мозъчната функция

Омега-3 мастните киселини, които се съдържат в маслото от крил могат да помогнат за подобряването на мозъчната функция. Когато в организма има дефицит на тези мастни киселини, това може да предизвика влошаване на познавателната способност и отслабване на паметта.

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време