Здраве и красота

3 упражнения за работещи в офис

Винаги във форма!

11.12.2013г. / 13 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Заседналият начин на живот и работа са една от най-честите причини за натрупването на килограми. Голяма част от работещите в офис нямат възможност за често раздвижване по време на работния процес. След дългия работен и изморителен ден желанието за спорт също липсва.

Споделяме три лесни и ободряващи упражнения, които няма да отнемат повече от 10 минути, за да ги направите. С тях не само ще се раздвижите, но и ще ви помогнат да останете в добра форма. Не забравяйте, че друга алтернатива на раздвижване освен упражненията е изкачването на стъпалата, вместо ползването на асансьор. Започнете с по-малки повторения, които постепенно увеличавайте.

Застанете изправени пред бюрото, след което се наведете и поставете ръце на него, като те трябва да са на ширината на раменете. Краката изпънете леко назад. Започнете бавно да правите лицеви опори. Направете две серии по десет повторения.

За следващото упражнение застанете изправени и поставете стола с облегалката пред вас. Поставете ръце на нея и изправете гърба. Започнете да повдигате единия крак назад, а след това бавно да го връщате в изходна позиция. Същото движение направете и с другия. Маховете с краката може да направите и встрани. Направете две серии по 10 повторения.

Свързани статии

Седнете на стола, като задните ви части трябва да са почти към края на седалката. Ръцете подпрете на дръжките на стола и изправете гърба. Вдигнете и изпънете краката, така че тялото ви да описва ъгъл от 90 градуса. Започнете да свивате единия крак в коляното, докато другият остава изпънат. След това изпънете свития крак и свийте другия. Трябва да се получи ритмично сменяне на краката, все едно натискате педали на колело. За да стегнете коремните мускули, направете отново 2 серии по 10 повторения.

Коментирай