Здраве и красота

Да предпазим косата от смачкване при носене на шапка

Опазването на хубавия обем на прическата е трудно в зимния сезон

31.01.2014г. / 12 15ч.
Илияна Николова
Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

В зимния сезон носенето на шапка е задължително, ако искаме да се опазим здрави от вледеняващия вятър и снеговалеж. За дамите обаче носенето на шапка понякога е проблем, защото прическата се разваля, косъмът се намачква или къса, обемът отива по дяволите и удоволствието от това, че са излезли с току-що направена фризура отива по дяволите.

Има няколко лесни трика, които ще ви помогнат да запазите формата и обема на прическата си при носене на шапка. Ето ги и тях:

Подстрижка

Просто не оставяйте връхчетата на косъма да изтъняват и цъфтят. Подстригвайте косата редовно. Това ще помогне не само за бляскавия вид на косъма, но и ще предотврати заплитането, намачкването и загубата на форма на косата ви.

Хидратиране

Когато косата е добре хидратирана, няма да имате проблеми след свалянето на шапката. Косъмът е по-малко податлив на накъсване и статично електричество.

Подхранване на краищата

Краищата на косъма, освен редовно подстригвани, е добре да бъдат третирани с маска или серум веднъж седмично. Ако носите шапка, овлажняващите маски за коса са добро решение косата ви да не изглежда мазна и сплескана.

Сушене

Изсушавайте косата напълно, ако ползвате сешоар. Това помага при носенето на шапка формата й да се запази за по-дълго.

Лак за коса

Ако гореспоменатите варианти не действат и смачкването на косата ви е осезаемо, пръскайте по малко лак за коса. Той ще помогне за по-стегната и издръжлива фиксация.

Свързани статии

Конска опашка

Връзването на косата на опашка е подходящо решение. Връзвайте я ниско, за да не пречи на шапката и да ви е удобно. Ако косата ви е по-къса, сложете шапката отзад-напред, за да не я развалите.

Подходяща шапка

Вълнената шапка ви се струва най-топла за сезона? Така е, но не е единственият вариант. Влакната на вълната попиват влагата от косата ви, което я прави лесно чуплива и отнема от обема й. памучната шапка с по-хлабава форма е добро решение. Свободната форма винаги е по-подходящият избор в случая.

Шал

В случай, че се откажете от шапката, най-добрият вариант е увиването в шал с копринени нишки (ако нямате 100% копринен). Завийте го по ваш вкус около косата и врата. Този начин е много сигурен, освен това излъчва сексапил. Спомнете си героинята на Уитни Хюстън от „Бодигард“!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
titi ( преди 10 години )
az niamam , i kolkoto ima , stava na var6a4ka po men s 6ap4icite , ama ne mi puka 4e sam oma4kana , mnogo vajno ,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар