Здраве и красота

Как да изсветлим косата с канела

Трик, който ще изсветли косата, без да увреди косъма

28.01.2014г. / 14 50ч.
Михаела Лазарова
Дрю Баримор. Снимка: Reuters

Дрю Баримор. Снимка: Reuters

Продуктите от кухнята често биват използвани не само за приготвянето на ястия и напитки, но и за почистване на дома, за разкрасителни маски и дори за боядисване на косата. Невероятно, но само няколко капки лимонов сок могат да направят косата ви по-светла. Ореховите листа пък са чудесни за по-тъмните коси.

Към списъка с естествени багрила добавете и канелата, която също може да направи косата ви по-светла и да добавите кичури коса с карамелен цвят (този трик с канелата е подходящ за кестеняви коси). Ароматната подправка, която по-често използвате за вашите домашни пилинги, доказано може да направи косата ви по-светла без това да навреди на косъма.

Ще са ви нужни няколко други съставки, с които да я комбинирате и малко повече търпение. Процедурата отнема около осем часа. Бихте могли да изчакате и по-малко като време, но тогава ефектът няма да е толкова голям. Има няколко рецепти за изсветляване на косата с помощта на канела.

Свързани статии

За първата рецепта ще ви трябва канела на прах, балсам за коса, зехтин (пожелание) и сок от един лимон. Количеството зависи от обема на косата ви, но ще са ви необходими поне 3-4 супени лъжици канела. Всички съставки се разбъркват старателно. Нанасят се върху добре навлажнена коса като е хубаво и да я разрешите на няколко пъти докато поставяте сместа.

Завийте с шапка за баня и оставете да действа 8 часа. Може да преспите така или да си отделите цял ден за този трик. След това измийте косата си с шампоан. Ако усетите неприятно парене или щипене, което не отшумява бързо, добре е да измиете косата си.

За втората рецепта ще ви трябват отново канела, мед и сок от пресен лимон. Всички съставки се разбъркват добре и по същия начин както в предната рецепта се нанасят върху косата.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
daniela ( преди 7 години )
0 rate up comment 1 rate down comment
Hristinka Hristova ( преди 9 години )
тъй като коата ми е тъмно кестенява,след тези 8 часа ли ще изсветлее или ще трябва да се повтори процедурата ? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар