Здраве и красота

Грешки при гримирането, които ни състаряват

Избирате твърде тъмно червило за устните

08.02.2014г. / 17 25ч.
Михаела Лазарова
Кейт Мос. Снимка: Reuters

Кейт Мос. Снимка: Reuters

Колкото и да се грижим за здравето и красотата на кожата ни, с напредването на възрастта фините бръчици рано или късно се появяват върху лицето ни. Често вместо да се стремим да ги прикриваме, ние допускаме грешки при поставянето на грима, които ни карат да изглеждаме по-възрастни отколкото всъщност сме. Ето някои от тях.

Нанасяте твърде много фон дьо тен

След като сте намерили правилния цвят фон дьо тен, не забравяйте, че количеството, което ще нанесете върху лицето си, не бива да стои като маска. Поставянето на твърде много грим ще подчертае фините бръчки. Използвайте количество, което да изравни тена ви, а не да подчертае бръчките.

Избягвайте фон дьо тен, който ви обещава матово покритие. Използвайте такъв, който покрива несъвършенствата и в същото време не прави кожата да изглежда свита и нездрава. Ако кожата ви е суха (както и при останалите типове кожа), задължително трябва да я овлажните преди поставянето на грима.

Върху фон дьо тена слагате пудра

Това фиксиране на грима със сигурност ще покаже всички фини линии по лицето ви. Избягвайте да поставяте пудра, или ако все пак държите на нея, трябва да е съвсем малко количество и по възможност без цвят, да бъде прозрачна. Ако поставяте пудрата, за да избегнете нежелано лъщене на кожата, поставете съвсем малко количество прозрачна пудра на носа и брадичката.

Прикриване на тъмните кръгове под очите

Гъстите коректори, нанесени под очите ще успеят да прикрият тъмните кръгове, но в същото време ще се откроят всички фини линии около очите. Използвайте по-леки коректори, които са със светещи частици и непрозрачна текстура. Прилагайте ги във вътрешните ъгли на областта под очите, където сенките са най-силно изразени.

Избирате твърде тъмно червило за устните

Тъмните червила обикновено правят устните да изглеждат по-малки. Ако устните ви са по-тънки, избягвайте тъмните нюанси. За да създадете илюзията за по-пухкави устни, нанесете светло червило или гланц за устни в цветове като праскова, розово и по-светлочервено. Често срещан проблем е врязването начервило във фините бръчици над горната устна.

Задължително използвайте молив за устни, който да е с цвета на червилото. След нанасянето му леко го разнесете с пръст и след това поставете червилото с помощта на допълнителна четчица като не прекалявате с количеството му.

Ако при използването на гланцове червилото подчертава фините бръчици, преминете на стик червило. Не забравяйте преди да поставите червило да хидратирате устните си с подходящ балсам.

Свързани статии

Поставяте черен молив или черна очна линия

Черният цвят прави клепача да изглежда по-тежък и уморен. Вместо черно изберете кафяво, ако очите ви са кафяви. За пъстрите и сини очи изберете комбинация от кафяво и зелено или други свежи нюанси, те ще омекотят погледа ви.

Поставяте спирала на долните мигли

Ако имате тъмни кръгове под очите, избягвайте да поставяте спирала на долните мигли. Това само ще ги подчертае. От друга страна тушът от спирала може да попадне във фините бръчици и да ги подчертае. Затова нанасяйте спирала само на миглите на горния клепач.

Използвате твърде тъмен молив за вежди

Ако подчертавате веждите си с молив, той не бива да бъде по-тъмен от цвета им. По-добре изберете същия цвят или една идея по-светъл като внимавате с количеството, което нанасяте. Нанасяйте руж в меки бадемови и прасковени цветове с помощта на пухкава четка.

Избягвайте да комбинирате тъмни дрехи с тъмен грим. Не забравяйте, че ружът е също важна част от грима и той трябва да бъде нанесен в малки количества и в меки прасковени или бадемови цветове.

Коментирай