Здраве и красота

Топ 3 подправки, които помагат за отслабване!

Кои са най-полезните подправки

27.02.2014г. / 12 10ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Повечето хора не знаят, че не е нужно да се запасяват с кой знае какви скъпи рядко срещани по нашите ширини храни, за да помогнат на метаболизма си да действа с нормални темпове. Достатъчно е само да отворите шкафа и готово!

Сигурни сме, че повечето от вас имат поне една от тези топ 3 най-полезни в борбата с килограмите храни!

Ето ги и тях:

Черен пипер


Черният пипер съдържа вещество, известно като пиперин, което според последни изследвания предотвратява растежа на мастните клетки. Това го прави прекрасно средство за борба с мастните натрупвания. Освен че пиперът придава чудесен вкус на повечето ястия, той е и мощен редуктор на холестерол. Поръсете щедри количества от него върху пресните ви чушки, варените ви яйца, салати, супи и във вашите печени гозби – няма да сбъркате!

Свързани статии

Канела


Изследванията показват, че канелата се използва много успешно за контрол на кръвната захар. Неслучайно се намира в аптечната мрежа под формата на хранителна добавка за хора, страдащи от диабет или предразположени към страшното заболяване. Канелата може да се добавя към всякакви печива, овесена каша, като подправка на плодови салати – и ще се убедите как лека-полека излишните килца си отиват!

Червени люти чушки


Червените люти чушки добавят не само пикантен и апетитен вкус на ястията ви, но те ускоряват метаболитните процеси в организма, като по този начин карат тялото да изгаря излишните калории. Лютите чушки освен това засилват имунната защита и действат болкоуспокояващо. Добавяйте ги винаги, когато гозбата ви го позволява!

Коментирай